Voor elke klus, Kalshoven dus!

Contact
Dalfsen: 0529 - 431207 Zwolle: 038 - 4538944 Mail: info@kalshovendalfsen.nl

Schoorsteenvegen

Niets is zo romantisch als je ’s avonds lekker te ontspannen bij een knapperend haardvuur. Maar als de schoorsteen niet tijdig wordt geveegd, is het met de romantiek snel gedaan. Want een schoorsteenbrand kan fataal zijn voor uw woning.

Wanneer u veilig en ontspannen wilt genieten van kachel of haardvuur, is het regelmatig laten controleren en laten schoonmaken van uw schoorsteen door een ASPB-erkende schoorsteenveger geen overbodige luxe. Kalshoven is zo’n erkende schoorsteenveger. Wij komen bij u langs op afroep, maar werken ook met diverse abonnementsvormen. Door te zorgen voor een schone schoorsteen, dragen wij ons steentje bij aan uw veiligheid.

Schoorsteenvegen is een vak apart
De schoorsteenveger doet meer dan alleen het verwijderen van vogelnesten en het vegen van de schoorsteen, we plaatsen indien nodig ook kraaienkapjes en vonkenvangers. Voor een zo goed en veilig mogelijk resultaat kunnen wij desgewenst de schoorstenen ook aan de buitenzijde afspuiten om ze vervolgens te impregneren.

Wanneer er onverhoopt tóch iets mocht gebeuren, dan verrichten wij in opdracht van brandweer en verzekering een grondige camera-inspectie en leggen de beelden voor u en uw verzekering vast op een dvd en een inspectierapport.

Ook Kalshoven is aangesloten bij ASPB, de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond. Dat betekent dat onze schoorsteenvegers professioneel zijn opgeleid en regelmatig worden bijgeschoold.

Wat te doen bij schoorsteenbrand?
Doe onmiddellijk de schoorsteenklep dicht en sluit eventueel de deurtjes van uw kachel of haard. Doof het vuur dan snel met zand of soda. Hiermee voorkomt u ernstige rookvorming. Gebruik voor het blussen nooit water, want dit kan ontploffingen veroorzaken. Waarschuw de brandweer en ventileer de ruimte zodra het vuur is gedoofd, zodat eventuele koolmonoxidegassen verdwijnen.

Voor elke klus, Kalshoven dus!