Voor elke klus, Kalshoven dus!

Contact
Dalfsen: 0529 - 431207 Zwolle: 038 - 4538944 Mail: info@kalshovendalfsen.nl

Ratten en Muizen

Ratten zijn schadelijk voor de gezondheid van mensen en dieren, omdat zij onder andere ziekten als Salmonella, de Ziekte van Weil. E.coli en TBC kunnen overbrengen. Daarnaast dragen veel ratten vlooien, mijten en teken bij zich, die acute allergische reacties kunnen veroorzaken.

Ratten zijn te herkennen aan hun donkere langwerpige uitwerpselen van 10 tot 14 mm lang en dragen een geur van muskus en ammonia met zich mee. Zij leven in holen onder composthopen of schuren en bouwen hun nesten op warme, beschutte plaatsen en gebruiken daarvoor snippers papier en stof.

Ratten leven voornamelijk ’s nachts en proberen huizen binnen te komen via honden- en kattenluikjes en kieren in muren en vloeren. Naast het overbrengen van ziekten, kunnen ratten knaagschade aanbrengen aan hout en plastic.

Wanneer u ratten signaleert kunt u deze bestrijden met rattenvallen of rattengif, maar wilt u zo snel en definitief mogelijk verlost worden van deze knaagdieren, dan is Kalshoven er voor u.

Onze ongediertebestrijders zijn goed opgeleid en ervaren. Naast het bestrijden van ongedierte, geven zij u graag advies over de manier waarop u uw woning rattenvrij kunt houden.

Voor elke klus, Kalshoven dus!